5 essentials om goed voor je huid te zorgen tijdens het reizen

Met een druk en hectisch reisschema, het vliegen en het weerverschil tussen de landen, is het essentieel om goed te zorgen voor je huid en soms ook tijd in te plannen voor de nodige me-time. De wereld over reizen namelijk zorgen voor een droog en trekkerig gevoel en misschien zelfs wel rode uitval.

Sinds ik mij kan herinneren heb ik te maken met een droge huid. Natuurlijk helpt het vliegen hier natuurlijk niet bij en sinds het weer binnenkort gaat veranderen en de eerste mensen alweer de vakanties geboekt hebben, is het dan ook hoognodig om mijn 5 essentials te delen.

Dus hoe hou ik mijn huid mooi op reis? Geteisterd door vliegtuigen, zon, zee, zwembaden vol met gloor en de airco? Met deze vijf tips en bijbehorende behandelingen kom jij ook op reis stralend voor de dag.

Prep, prep, prep
Wijk tijdens het reizen niet teveel af van je normale skincare routine. Dit voorkomt dat je huid ook nog eens moet wennen aan nieuwe producten. Ook is het drinken van veel water essentieel!

In het vliegtuig
Je reis begint natuurlijk in het vliegtuig en je kunt deze reis het beste zonder make-up beginnen. Vind je dit nou te heftig? Vermijd dan in ieder geval de poeder en foundation en ga gewoon voor een mooie wing met mascara. Foundation en poeder zullen je huid nog meer uitdrogen namelijk. Een gezichts- of oogmasker is een aanrader om de hoge druk in de cabine tegen te gaan!

Reinigen
Natuurlijk is elke dag belangrijk, maar op reis nog meer. Denk hierbij aan de restjes zonnebrand en olie. Ook reinig ik alleen op reis s ’avonds en kies ik in de ochtend voor een toner. Verder vermeid ik ook scrubs op mijn gezicht omdat dit de huid nog gevoeliger maakt tegen de zon.

Moisture moisture
Als er iets belangrijk is op reis voor je huid, dan is het hydratatie en vocht. Kies toch voor een niet te volle crème want dan kan je huid juist weer vet worden op reis.

Zonnebrand
Een betere en belangrijkere verzorging dan zonnebrand is er niet. Hierbij kies ik altijd voor een verzorgende crème voor mijn gezicht en gebruik ik vaak voor het lichaam een olie. Smeer hierbij voldoende, regelmatig en vermijdt de zon wanneer deze het hoogste en felste schijnt.

Laat een Reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.