Bij huidverzorging worden de handen vaak vergeten

Handverzorging wordt vaak vergeten

Als we denken aan huidverzorging dan denken we vaak aan ons gezicht. Of misschien denk je dan aan je armen en benen. Maar je handen, denk je daaraan? De handen worden vaak vergeten. En dat terwijl we ze de hele dag gebruiken. We verzorgen ze vaak pas als het kwaad al is geschied; de handen voelen droog en ruw. Misschien voel je zelfs al kleine wondjes. Dan grijp je naar de handcrème en hoopt dat je de schade een beetje kunt beperken. Maar vaak doet de handcrème dan al niks meer voor je handen.

Voorkom dat je handen droog en ruw worden

Net als bij gezichtsverzorging en het voorkomen van een droge huid of het vertragen van rimpels. Wil je voorkomen dat je handen droog en ruw worden. Belangrijk dus dat je je handen goed verzorgd en insmeert met een voedende crème. Maar wanneer smeer je je handen in en waar let je op bij de aanschaf van een handcrème?

woman hands applying moisturizing cream to her skin

Een lichte niet vette crème voor overdag

Zorg dat je twee verschillende crèmes hebt. Een lichte niet vette handcrème voor overdag en een dikkere voedende en vette crème voor de nacht. Smeer je handen iedere keer in nadat je ze gewassen hebt. Gebruik hiervoor de lichte niet vette crème. Door dit te doen zorg je dat de huid van je handen niet kapotgaat. Water droogt namelijk uit en hoe vaker jij je handen wast, hoe meer kans dat je handen nog droger en ruwer worden. Met het gevolg dat je dan kleine wondjes krijgt die niet pijnlijk hoeven zijn, maar wel heel vervelend.

Een dikkere voedende en vette crème voor de nacht

Leer jezelf aan dat je iedere avond als je je klaarmaakt voor de nacht je handen insmeert met de dikkere, voedende en vette crème. Zorg dat je een potje of tube met crème op je nachtkastje hebt staan. Als je dan je gezicht hebt gereinigd, tanden hebt gepoetst en je bed in stapt hoef je alleen nog je handen in te smeren. En dit mag best dik gesmeerd worden! Je handen kunnen nu de hele nacht de tijd nemen om te herstellen en zich te voeden met de crème. Je zult zien dat je de volgende ochtend heerlijk zachte handen hebt.

Geniet van een manicure

En wil je je handen eens extra verwennen? Maak dan een afspraak voor een lekkere manicure. Je handen krijgen dan net even wat extra verzorging en pampering. En dat is ook weer lekker voor jou. Ik had laatst een manicure bij Schoonheidssalon Sunflower Beauty en ik kan je zeggen dat mijn handen heel lang niet zo zacht en verzorgd hebben aangevoeld. Benieuwd hoe ik deze behandeling ervaren heb? Klik naar de vorige blog die ik schreef.

Hoe verzorg jij je handen dit najaar?

Laat een Reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.