Door Take C’Hair durf ik weer naar de kapper

Ik ben al jaren niet naar de kapper geweest. Mijn haar kleuren en zelfs knippen doe ik zelf. Ik heb namelijk een angst voor de kapper gekregen. Iedere keer als ik naar de kapper ging om mijn haar te laten knippen kwam ik thuis met haar dat niet goed geknipt was en ook nog eens veel korter was dan de bedoeling was. Mijn krullen moet je namelijk niet knippen zoals je steil haar knipt. Krullen moeten droog geknipt worden zodat je ziet hoe de krul valt. Maar wist ik veel. Ik had vertrouwen in de kapper.

Angst voor de kapper

Ik mocht voor Beauty Booking weer op stap. Dit keer was het een kappersbehandeling bij Take C’Hair in Zoetermeer. Superleuk natuurlijk, maar ook doodeng. Als je al jaren niet naar de kapper bent geweest omdat je haar altijd verkeerd geknipt is, is het best spannend om weer in een kappersstoel te zitten. Maar ik moest me over mijn angst heen zetten. En ik ging voor een kleurbehandeling. Dat knippen liet ik nog maar even achterwege. Maar die grijze haren van mij maken het dat ik iedere paar weken mijn haar wel moet kleuren.

Kappers die weten waar ze het over hebben

Bij binnenkomst voelde ik me al meteen welkom. Het is een mooie en ruime salon waar veel licht binnenvalt. De vrouwen (en man) die daar werken zijn allemaal supervriendelijk. Dat scheelt al enorm! Ik krijg meteen een kopje koffie en bespreek met Savannah wat ik met mijn haar wil. Het mag wel weer wat donkerder. Ik wil wel een bruintint maar niet te warm omdat ik al wat rood van mezelf ben. Savannah laat kleuren zien die zij bij mijn huid vindt passen en geeft aan dat ze twee kleuren zal mengen voor de perfecte kleur.

Olaplex behandeling

Ze vraag of ik weleens een Olaplex behandeling heb gehad. Om eerlijk te zijn heb ik er weleens over gehoord, maar ken het verder niet. Ze legt uit wat het doet. Het beschermt je haar tijdens het kleuren en daarnaast kun je je haar er thuis ook mee behandelen. Omdat ik voor mijn haar de Curly Girl Methode volg, zoek ik op of Olaplex CG-proof is. Stap 1,2, en 3 zijn dit en de stappen 4 en 5 niet. Stap 1 gaat door de verf en stap 2 wordt na het wassen in mijn haar verdeeld. Deze stappen worden in de kapsalon gebruikt. Stap 3 koop ik voor thuis.

Krullen knippen bij Take C’Hair

Terwijl Savannah de kleur opzet praten we over krullend haar en dat dit toch een andere verzorging en kniptechniek vergt dan steil Europees haar. Ze is oprecht geïnteresseerd en stelt veel vragen. Ze wil zich gaan verdiepen in het knippen van krullen en de verzorging van krullen. Ik heb denk mijn nieuwe kapper gevonden. Zij mag over een tijdje, als ze alle ins en out over krullen weet, echt mijn haar knippen!

Blij met mijn nieuwe kleur

Ik krijg nog een kop koffie en terwijl de verf intrekt gaat zij een andere klant knippen en ik ben druk op mijn telefoon. Als de kleur uitgespoeld is en mijn haar met Olaplex is behandeld maak ik het zelf in model met de cg-proof producten die ik van huis mee heb genomen. Het eindresultaat is top! Ik ben helemaal happy met mijn nieuwe kleur. En neem meteen het besluit om niet meer zelf mijn haar te kleuren. Ik ga voortaan weer gewoon naar de kapper!

Take C’Hair salons in Zuid-Holland

Take C’Hair heeft meerdere salons in Zuid-Holland. In de salons zal je nooit onervaren kappers of kapsters treffen. Ze werken alleen met ervaren topstylistes met jaren ervaring. En dit merk je als je in de salon bent. Het is professioneel en zeker ook gezellig. Er wordt alleen met topproducten gewerkt zoals bijvoorbeeld Schwarzkopf. Ik kan je een bezoek aan Take C’Hair zeker aanraden!

Liefs,
Irene

Laat een Reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.