Schwarzkopf OSIS+ Session label

Ik heb altijd een haat-liefde verhouding gehad met mijn haar. Ik heb veel maar dun haar en het zit eigenlijk nooit zoals ik het zou willen. Krullen zakken na een uurtje uit en mijn haar is slap en glad. Ik was dan ook heel erg benieuwd of de producten van Schwarzkopf OSIS+ hier verandering in zouden kunnen brengen.

Super dry memory net

Ik begin met het minst favoriete product die ik mocht proberen, namelijk de ‘super dry memory net’. Een ijzersterke, droge haarlak welke heel erg geconcentreerd is. De lak heeft een zogenaamde ‘super memory effect’ waardoor je haar in vorm blijft ook al wordt het doorgekamd.
Als puber liep ik dagelijks met krokant haar door al het haarlak. Tegenwoordig ben ik er wat zuiniger mee. Ik spray alleen wat in mijn haar om wat plukjes in vorm te houden (mijn babyhaar) of ik spray wat bij mijn haarwortels voor meer volume wanneer ik mijn haar los draag.
Mijn eerste oordeel wat de Super dry memory net? Niet mijn ding. Het wordt heel snel hard en blijft desondanks ook een beetje plakken. Voor dagelijks gebruik vind ik de spray te heftig, maar voor een feestelijk kapsel met bijvoorbeeld mooi opgestoken haar kan het wel heel goed werken. Ook mijn gemaakte krullen blijven langer zitten.
Voordeel vind ik ook dat de spray geconcentreerd is en dus net zo lang meegaat als een grote fles. Ideaal om mee te nemen in je (reis) tas.

Power cloud

De ‘power cloud’, mijn favoriet! Omdat mijn haar zo dun is ben ik aangewezen op volume poeders. De meeste vind ik niet fijn, want mijn haar wordt er te droog en te stroef van. Maar de Power Cloud voelt fijn! Nog een pluspunt: je kunt deze sprayen! Dus geen poeder meer in je handen, maar gewoon direct op je haarwortels sprayen. Ideaal!
Het effect van de volume poeder is langdurig en je kunt je haar de hele dag door weer snel in ‘model’ kneden, zodat de volume zichtbaar blijft. Het zorgt voor een subtiele matte textuur en maakt je haar wat stroef, maar niet vervelend. Leuk weetje: deze spuitbare poedermist is verrijkt met lavasteen voor een flexibele textuur en een natuurlijke, ruwe finish.

Miracle 15 multi-purpose styling balm

Ik gebruik over het algemeen nooit een styling balm voor het stylen van mijn haar. Soms doe ik wat arganolie in de puntjes, maar dat oogt al snel vet.
Met de multi-purpose styling balm heb je een veelzijdig product in huis, want het zorgt voor bescherming, controle, glans en definitie. De balm beschermt je haar tot een temperatuur van 230 graden en biedt tevens UV bescherming. Onmisbaar wanneer je aan de slag gaat met een krultang of stijltang.
Ik heb gemerkt dat mijn haar heel zacht voelt nadat ik de balm heb aangebracht op droog haar. Ook fijn: het zorgt voor minder statisch haar tot wel 96 uur lang. Hallo holy grail! Want als ik iets vervelend vind is het wel statisch haar.
De verpakking zelf is overigens ook heel fijn. Je draait het dopje zo naar boven en met 1 pompje heb je al een goede hoeveelheid product.

Laat een Reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.